Rullgardiner

Vi tror att de flesta har sina tidiga minnen med rullgardiner, att de var fula och man ville knappt använda dem om man inte nödvänligtvis var tvungen. Numera, med alla dess variabler och färger så skapar de en tidlös rymd i rummet. Vi har till exempel monterat upp rullgardiner som ersätter gardiner.
Likaså har designen nått även kulkedjan som kan fås i olika färger och material. Några innovativa funktioner har lagts till samt för den bekväme finns det motordrivna. Utbudet av det visuella har även blivit mycket brett. Numera finns det randiga, mönstrade och även olika nivåer av transparenta.
En model som vi tycker är kul är att den numera även finns i kassett och kåpa.

rullgardiner-shadowmasters
spolgardiner-for-glasfasader

Spolgardiner för glasfasader

För glasfasader och i byggnader där det ställs extra höga krav på driftsäkerhet och kvalité rekommenderar vi spolgardiner. Här använder vi kraftiga, profilerade aluminium- och plåtrör, samt manövreringssystem som testats för att klara av de påfrestningar som kan tänkas uppstå i den offentliga miljön. I vår Projekt Katalog har vi valt ut vävar som är gjorda för att klara tuffare miljö. Samtliga vävar är Oeko-Tex certifierade och PVC-fria. Vävarna har olika ljus- och värmereducerande egenskaper. I kollektionen finner du bland annat vävar med aluminiumbelagd baksida som effektivt reflekterar inkommande solstrålar och säkerställer en behaglig inomhustemperatur samtidigt som sikten utåt behålls. Samtliga vävar i kollektionen är framskyndade.
Hos oss hittar du också en ny typ av textil, PVC-fri screenväv med mycket bra värmereduceringsförmåga. Aluminiumbaksidan säkerställer ett effektivt bländskydd och perforeringen ger god sikt utåt. Dess höga reflektionsvärden i kombination med övriga egenskaper gör Laponia Screen till en av de mest effektiva vävarna på marknaden.

Screens

Screens, eller screens-vävar, har en smidig funktion. Samtidigt som de bidrar till att rummet blir svalt så behåller du möjligheten att kunna se ut. Letar du efter en smidig lösning och inte har tittat ut genom en nedfälld screen innan, så vill vi tipsa dig att du gör det. Screens är mycket tåliga vilket gör de till ett perfekt val som till exempel uterum. De är även lätta att rengöra tack vare att ytan är belagd med PVC.

screens-shadowmasters
plisse-gardiner-shadowmasters

Plisségardiner

Om du söker efter en lösning som ger många möjligheter, så föreslår vi denna. Själva upphängningen är mycket flexibel. Har du special designade fönster eller till och med lutande fönster, så ska du titta lite mer på denna produkt.
Väven är veckad och kan även fås i en massa olika färger så att den smälter in i din befintliga atmosfär. Styrningen av en plisségardin sker med lina eller med ett handtag som monteras fast. Vi har modeller som tillgodoser om du vill ha både solskydd och insynsskydd. Profilerna finns i vit, svart och silver.

Funktionsvävar

Namnet på denna produkt är rätt talande för sig själv. Här har vi en produkt som täcker följande områden: Ljusgenomsläpp, screen och mörkläggning.
Behöver vi nämna att du kan få den i en massa olika härliga färger?

funktionsvavar-shadowmasters
mellanglas-plisse-shadowmasters

Mellanglasplissé

Vill du inte ha en plissé framför ett fönster, så går det bra att placera den mellan glasen inuti fönstret. En produkt vi vill lyfta fram är HoneyCell. Den skyddar mot kallras på vintern och när det är sommar, så skyddar den mot värmen. Vi erbjuder även en variant för total mörkläggning.

Lamellgardiner

Många nybyggen har fönster som täcker stora ytor, därav är denna produkt mycket passande. Stora glaspartier absorberar mycket energi sommartid samt så blir insynen mycket stort. När det kommer till lamellgardiner så är design möjligheterna enormt breda, vilket gör att lamellgardiner fungerar som en design detalj och kan lyfta ett helt rum till en mycket smakfull upplevelse. Lamellerna är steglöst vridbara så du har full kontroll hur mycket sol du vill släppa in , likaså hur mycket du vill dölja. Monteringen sker i både tak och vägg, kan täcka 6 meter brett och 3.5 meter i höjd.

lamellgardiner-shadowmasters
persienner-shadowmasters

Persienn

En sofistikerad anordning med lång livslängd och när det kommer till hur den ska monteras, har du många olika tillvägagångssätt. Mellan fönsterglasen eller att den hänger fritt. Du kan skapa rymd och rum genom att anpassa samt vara kreativ med färgvalet på en persienn. En till synes mycket enkel konstruktion som håller länge på grund av ihopsättningen av bra kvalité material.

Smartline

Vår senaste tillskott, Smartline. En persienn som inte läcker in.
En persienn utan synliga hål. Regleras enkelt med ett multifunktionellt sidodrag. Finns i 60 utföranden med olika färger, mönster och funktioner.
Sidodraget blir en säkrare barnsäkerhets produkt. Jämfört med en persienn lina, så sitter sidodraget fastmonterad på väggen eller fönstret. Detta för att uppfylla den nya EU-normen för barnsäkerhet på invändigt solskydd.

smartline-shadowmasters
energyblinds-shadowmasters

Energy Blinds

Denna fantastiska produkt minskar värmeinstrålningen med över 80%. Den förbättrar fönstrets U-värdet med 44%.
Använder du EnergyBlinds rätt, så kommer du spara pengar på din elräkning. Vi har även en helautomatiserad system som gör din energibesparing optimalt. Du kan bokstavligen kolla på när dina EnergyBlinds jobbar automatiskt samtidigt som de besparar dig energi både på sommaren och på vintern.