fbpx

Markis trender 2021

När det kommer till interiör, så ska solskydds vävarna även ha en funktion och inte bara skydda mot solen.  Kanske som en fondvägg och därför så märks det en ökad trend  på enfärgade markiser som olika  beige nyanser eller mot vanilj-vit.

Något mer som har ökat är strukturer på vävar och då mer stora och lugna strukturer.

Skulle vi säga 3D markiser, så skulle det låta som en billig 90 tals försök, men faktiskt, så kommer en kombination av både solskyddsprodukt ihop med olika grad av gardiner. Gardiner så finns det ju som bekant black-outs och alla möjliga.

Pergola är något som alla aktörer pratar om idag. Även vi som är och har varit  leverantörer av pergola i Blekinge i många år, så får vi fler förfrågningar.

Smarta markiser – Finns det?

Självklart svarar vi på det. Tekniken och tiden är här nu. Många motorer fungerar trådlöst och har nätverksaccess samt är ”smarta hem” kompatibla.

Förstå tjusningen att säga ”kan du mörklägga vardagsrummet” och vips så åker markiserna ner, både de på insidan men även de på utsidan av huset om så önskas.

Detta är något som vi ser växer både på privata marknaden samt på företag sidan.

Företags marknaden har även mer finesser när det kommer till att automatisera hela fastigheter. Vi är stolta och har varit en av pionjärerna i Blekinge och kringliggande län med att applicera automation av alla dess slag.

Vi märker att fler ser värdet av att ha en snygg fasad eller en kompletterande insida som även skapar en funktionalitet.

Vår bransch har flera input, så som design, formgivare och arkitekter.- Dessa 3 ihop har bidragit att nivån på kvalitet har varit tvungen att  öka.

 

Vad gäller som färg eller form för markiser och solskydd?

Generellt som vi nämnde så är det mer tyg, mer gardiner, långa från topp till tå i sammet, ull, och färgerna ska vara inspirerad från naturen. Helst från jord element så som brunt ihop med mjuka pasteller och gråtoner.  Även om det kan vara lite vågat att hänga upp brunt med inslag av grå-blått, så är det mest tidlösa och klassikerna vit, svart och grått. Och även det tycker vi är fantastiskt fint.

Vet du inte riktigt hur du ska göra eller inte vet vad du kan göra, så är du mycket välkommen att ringa oss och så kan vi boka in ett möte.

Telefon: 0454 – 390 50

E-postadress:lasse@shadowmasters.se